Sisteme fotovoltaice ON-GRID

Sisteme fotovoltaice ON-GRID


Sistemele solare conectate la rețea sunt de departe cele mai comune și utilizate pe scară largă de case și companii. Aceste sisteme nu au nevoie de baterii și utilizează fie invertoare solare, fie micro-invertoare și sunt conectate direct la rețeaua electrică publică prin intermediul acestora. Orice exces de energie solară pe care îl generați este injectat in rețeaua electrică publica și astfel aceasta energie este valorificata.

Spre deosebire de sistemele hibride, sistemele solare din rețea nu sunt capabile să funcționeze sau să genereze electricitate în timpul întreruperii din motive de siguranță. Deoarece întreruperile apar de obicei atunci când rețeaua electrică este deteriorată; Dacă invertorul solar ar alimenta încă electricitate într-o rețea deteriorată, ar risca siguranța persoanelor care repară defecțiunea / rețelele din rețea. Majoritatea sistemelor solare hibride cu stocare a bateriei sunt capabile să se izoleze automat de rețea (cunoscută sub numele de insulare) și continuă să furnizeze puțină energie în timpul întreruperii.

Bateriile pot fi adăugate la sistemele din rețea într-o etapă ulterioară, dacă este necesar.  

Schema sistemului fotovoltaic ON GRID

Elementele componente ale sistemului fotovoltaic ON GRID

Într-un sistem conectat la rețea, acest lucru se întâmplă după ce electricitatea ajunge la tablou.

Excesul de energie solară trece prin contor, care calculează câtă putere exportați sau importați (cumpărați).

Contorul măsoară atât producția, cât și exportul, iar consumatorul este taxat (sau creditat) pentru electricitatea netă utilizată pe o lună sau un an.

Electricitatea care este trimisă la rețea publica de la sistemul dvs. solar poate fi apoi utilizată de alți consumatori din rețea (vecinii dvs.). Când sistemul dvs. solar nu funcționează sau utilizați mai multă energie electrică decât produce sistemul dvs., veți începe să importați sau să consumați electricitate din rețea.

Montajul (optional) este asigurat de echipe profesioniste cu experienta sistemelor deja functionale.Subcategorii