Fotovoltaice

FotovoltaiceSC CLIMA THERM CENTER SRL furnizeaza si instaleaza sisteme fotovoltaice complete. Totodata, este instalator autorizat AFM pentru programul "Casa verde".

Portofoliu lucrari: click aici.


Aspecte generale 

Un sistem fotovoltaic reprezintă un ansamblu de echipamente cu rolul de a transforma radiația solară în energie electrică. Curentul electric produs de un sistem fotovoltaic este de tip continuu, iar pentru transformarea acestuia în curent alternativ se utilizează invertoare. Principala componentă a unui sistem fotovoltaic este panoul sau modulul fotovoltaic. 

 

Elementele componente ale unui sistem fotovoltaic 

Pentru realizarea unui sistem fotovoltaic trebuie făcute în prealabil o serie de studii în ceea ce privește eficiența integrării lor în funcție de zona geografică și împrejurimi. De asemenea, alegerea orientării și a unghiului de înclinare influențează în mod decisiv randamentul. 

 

Schema simplificată pentru o instalație electrică cu panouri fotovoltaice este prezentată mai jos.


Elementele componente ale unui sistem fotovoltaic:

 

Panouri fotovoltaice – realizează conversia energiei solare în energie electrică; 

Controler de încărcare – are rolul de menținere a tensiunii de încărcare la valoarea optimă pentru bateria de acumulatori; 

Bateria de acumulatori – înmagazinarea energiei electrice continue sub formă chimică; 

Invertor – realizează conversia curentului continuu (CC) produs de panoul fotovoltaic în curent alternativ (CA), necesar consumatorilor; 

Generator de rezervă – utilizat dacă este necesară o sursă de rezervă; 

- Conductoare; 

- Aparate de conectare/deconectare, pentru CC și CA; 

- Aparatură de măsură și monitorizare.Toate sistemele de energie solară funcționează pe aceleași principii de bază. Panourile solare transformă mai întâi energia solară sau lumina soarelui în curent continuu folosind ceea ce este cunoscut sub numele de efect fotovoltaic (PV). Puterea de curent continuu poate fi apoi stocată într-o baterie sau transformată de un invertor solar în curent alternativ, care poate fi utilizată pentru a alimenta  aparate electrocasnice. În funcție de tipul de sistem, energia solară în exces poate fi fie returnata în rețeaua electrică, fie stocată într-o varietate de sisteme de acumulatori.

Cele trei tipuri principale de sisteme de energie solară:

1. On-grid - cunoscut și sub denumirea de sistem solar de  rețea 

2. Off-grid - cunoscut și sub numele de sistem de alimentare autonom (SAPS)

3. Hibrid - sistem solar conectat la rețea cu stocare in acumulatoriINSTALATII FOTOVOLTAICE:

Produse pe care le furnizam:

- panouri fotovoltaice: JA SOLAR, AE SOLAR, Q CELLS

- invertoare: HUAWEIFRONIUS

- acumulatori: HUAWEI LUNALG

- sisteme sustinere: K2 SYSTEMS GERMANIA


Subcategorii