Cos de fum din inox, zidarie sau ceramica ?

Cos de fum din inox, zidarie sau ceramica ?

Coș de fum din inox, zidărie sau ceramică ? 

Analizam si comparam trei tipuri de cosuri de fum – inox, zidarie si ceramic.  Sunt solutiile  actuale pentru nevoia Dumneavoastra.

Criteriile utilizate sunt:

  • Flexibilitate
  • Eficienta
  • Limite structurale
  • Estetica 

Aceasta comparatie este valabila pentru cazul locuintelor.

In celelalte cazuri – cosuri de fum pentru cazane de incalzire  centrala de puterii medii si mari , respectiv cazane industriale si de abur, cosul de fum din inox este singura optiune.


1. Cos de fum din inox - dublu perete, izolat

Cosurile de inox dublu perete reprezinta cea mai noua varianta de cosuri de fum profesionale, fiind o instalatie completa pentru evacuarea gazelor de ardere in atmosfera in deplina siguranta. Folosind materiale de calitate si vata minerala bazaltica pentru izolare, cosurile de fum din inox reprezinta una din variantele pentru utilizarea in siguranta, dar si pentru un confort sporit pentru casa dumneavoastra.

Cosurile de fum din inox reprezinta una din solutiile profesionale pentru evacuarea fumului, principalul avantaj fiind greutatea redusa - fiind astfel potrivit pentru cazurile in care  montarea unui cos de fum cu greutate mare- zidarie sau ceramic  reprezinta o mare problema sau unde necesarul cosului de fum cere o inaltime mare, cosul de fum de inox fiind singura optiune . 
Dezavantajul cosului de inox, fata de cel ceramic, este rezistenta in timp mult mai mica, de aceea si Garantia acordata este mai mica.

2. Cos de fum de zidarie

Cosul de fum din caramida de zidarie reprezinta cea mai intalnita solutie adoptata pentru realizarea cosului de evacuare a gazelor. Cu toate ca este o solutie foarte raspandita, nu este si cea mai sigura.

Coroziunea cosului pentru fum este o problemă serioasă care reduce în mod semnificativ durata de viață a acestuia si a sistemului pe care il deserveste, caramida nefiind certificata pentru cosul de fum, lucru la temperaturi inalte si coroziuni. Precum caramida, adezivul (mortarul) folosit pentru zidire este de asemenea afectat de coroziune, ceea ce duce la fisuri, gauri in zidarie si probleme cu etanseitatea cosului.

O alta problema o reprezinta izolarea cosului de fum din zidarie, de cele mai multe ori aceste cosuri nefiind izolate, ceea ce favorizeaza aparitia condensului si a gudronului umed foarte inflamabil, iar acest lucru pune in pericol casa si bunurile dumneavoastra.

3. Cos de fum din ceramica 

Cosurile de fum din ceramica au durata de viata mare.

Aceste cosuri de fum ceramice nu necesita izolatie ulterioara, fiind triplu strat, cu tubulatura ceramica, strat de izolatie si mantale de beton. Tuburile ceramice speciale rezista la acizi, deci cosul nu este atacat de condensul coroziv chiar daca acesta se formeaza. Una dintre componentele cheie ale cosului de fum ceramic profesional este colectorul de condens, care asigura evacuarea condensului in exteriorul cosului de fum, impiedicand astfel cunocutele “infiltratii” si mirosul in casa.

Cosul de fum ceramic rezista la inghet si la autoaprindere, este impermeabil, si impiedica patrunderea vaporilor si a gazelor arse. Poate fi montat atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirii. Poate fi folosit la renovarea cladirilor istorice, deoarece nu afecteaza aspectul acestora.

Tirajul cosurilor de fum ceramice triplustrat are o performanta mult mai mare fata de alte sisteme de cos de fum, datorita izolatiei cosului de fum - temperatura in cosul de fum este pastrata constanta, iar sectiunea rotunda a tuburilor ceramice cu suprafata neabraziva favorizeaza evacuarea cat mai rapida a fumului, oferind astfel siguranta maxima casei si familiei dumneavoastra.
Aplicatiile in care sunt folosite cosuri de fum ceramice sunt limitate si nu depasesc domeniul residential. Atunci cand aveti nevoie de sectiuni mari si mai ales de inaltimi mari, cosul de fum din inox este singura optiune.


Criterii Cos de fum INOX Cos fum  de ZIDARIE
Cos fum CERAMIC
Flexibilitate
Ofera flexibilitate necesara pentru orice design
Nu ofera flexibilitatea unui cos de fum din inox
Nu ofera flexibilitatea unui cos de fum din inox
Eficienta
Eficienta buna
Asigura o reflectie mai mare a caldurii
Eficienta buna
Limite structurale 

Greutate mica, limitari structurale mici

Gama dimensionala mare 

Este folosit pentru orice tip de cazan , inclusiv cazane industrial si de abur

Greutate mare, limitari structurale MARI

Gama dimensionala limitata

Se folosesc doar in uzul rezidential

Greutate mare, limitari structurale MARI

Se folosesc doar in uzul rezidential

Estetica

Indiferent daca sunt finisate cu materiale reflectorizante sau sunt negre, sunt minunate pentru o varietate de arhitecturi de case. 

Pentru uzul tertiar si industrial reprezinta  singura  optiune

Pot fi realizate din caramida, piatra, ceramica sau beton.

Estetica buna atunci cand sunt construite corect.  

Au o estetica buna si se preteaza la anumite arhitecturi de case


In functie de alegerea dvs, suntem aici pentru o consultanta gratuita.Specialistii Clima Therm Center va sunt la dispozitie cu informatii si mai ales cu un suportul tehnic  de care aveti nevoie.

Va rugam sa folositi Formularul cerere de oferta !